Image 01

Banguoti apskritimai

kovo 2nd, 2011 by Asta

Kažkada jau seniau, darydama banguotų apskritimų „keksiuką“ :) prisiminiau, kaip vos pradėjusi skrebinti, apžiūrinėdama kitų skrebukių darbus su pavydu nužvelgdavau jų banguotus apskritimus…ir vis dūsaudavau ir dūsaudavau į juos žiūrėdama, nes pasirodo jie yra iškirsti su visokiomis mandriomis mašinytėmis arba didžiuliais skylamūšiais… na, kadangi aš neturiu nei mandrios mašinytės, nei didžiulių skylamūšių, tai vieną dieną man kilo mintis juos pasidaryti pačiai su figūrinėmis žirklėmis! Žinoma, tai ne tas pats kas iškirsti tokį apskritimą su skylamūšiu ar kirtimo mašinyte, bet kai nieko daugiau neturi, o tokios detalės reikia, visai tinka ir figūrinės žirklės :)

Tad ir pamaniau, –  gal kažkas irgi vis dūsauja žiūrėdamas į šiuos apskritimus, o mandrių įrankių neturi… tai gal kam nors bus įdomu ir naudinga pamatyti, kaip aš juos pasidarau, net ir dabar, turėdama savo mažytę mašinytę… o mums reikės…

Taigi, mums reikės dviejų spalvų popieriaus, skriestuvo, figūrinių banguotų ir paprastų žirklių.

Skriestuvu nusibrėžiame du vienodo dydžio, pvz. 5 cm skersmens, bet skirtingų spalvų apskritimus. Geltonąjį iškerpame paprastomis žirklėmis arba, jeigu turite skylamūšį iškertame juo (aš iškirtau savo mašinyte).

Kitą apskritimą kerpame figūrinėmis žirklėmis kruopščiai pagal liniją.

Štai, gaunasi visai gražus banguotas apskritimas. Dedame ant jo geltonąjį skritulį ir viskas. Iš po geltonojo skritulio matosi gražiai išlindusios bangelės.

Galima sluoksniuoti ir kelis banguotus apskritimus.

O jeigu turite ir kitokių figūrinių žirklių, tai galite pabandyti „pažaisti“ ir su jomis 😉 Sėkmės!

2 Responses to “Banguoti apskritimai”

  1. Ignas sako:

    Labai naudinga pamokele! :) Kai man reikia banguoto apskritimo, as is savo mezesniu rutuliuku skylamusio issikertu kelis apskritimelius ir tada is didelio apskritimo blogosios puses klijuoju. Na tikiuos suprantamai paaiskinau, taciau ir sis variantas labai labai geras. Dar karta aciu, kad dalinates ir mokote. :)

Leave a Reply

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos