Image 01

Rožytės

vasario 26th, 2011 by Asta

na, štai, pagaliau namie visi jau sveiksta ir turiu daugiau laiko prisėsti prie savo darbelių :) tikriausiai niekam ne paslaptis (jeigu užsukate retkarčiais čia pasižvalgyti), jog man labai patinka rožytės…naudoju jas tikriausiai visur kur tik įmanoma 😀 tačiau dažniausiai tenka jas daryti pačiai, nes ne visada gi gali nusipirkti  tai ko norisi… taigi, kažkurį vakarą, nuobodžiaudama, pagalvojau, jog galiu jums parodyti, kaip pasidarau mažytes, maždaug 1-1,2 cm rožytes.

o mums reikės: klijų, vielutės, karoliukų (nebūtina), popieriaus, ylos (aš naudoju skylutėms prabesti), gėlyčių skylamušių  (bet manau, jog gėlytes galima ir pačiai nusipiešti 😉 ) . Mano naudojami skylamušiai iškerta maždaug 12 ir 15 mm gėlytes. Esmė tokia – kuo mažesnės gėlytės, tuo mažesnė gausis rožytė.

Taigi, iškertame 5 šešialapes (manau, geriau tiktu penkialapės gėlytės, bet aš naudoju tai ką turiu 😉 ), pasirinktos spalvos gėlytes – šiuo atveju raudonas – iš jų darysime rožytę ir vieną saulutės formos žalią gėlytę – tai bus lapeliai. Praduriame jose skylutes.

Pasiruošiame vielutę – aš ją apviniojau labai plonu žaliu popieriumi (nežinau kaip jis vadinamas, kažkaip krepinis ar panašiai) ir viename jos gale uždėjau karoliuką, kad nenuslystų gėlės lapeliai (bet galima vielutę užlenkti tiesiog padarant kilpelę).

Veriame ant vielutės pateptus klijais busimus rožės žiedlapius ir tiesiog pirštais formuojame žiedą.

Gaunasi, kažkas panašaus 😉 jeigu norite, kad žiedas būtų uždaresnis, tiesiog labiau suspauskite lapelius

Taip suveriame visus 5 žiedlapius, pirštais formuodami žiedyną. Beje, jeigu popierius storesnis, užtenka ir 4 ar net 3 žiedlapių. Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio jums reikia rožytės.

Ir galiausiai veriame žaliąjį žiedlapį.

Štai ir viskas. Belieka tik palaukti, kol išdžius klijai. Pasidaryti tikrai labai paprasta ir užtruksit ilgiausiai 15 min. :)

Štai, šių rožyčių „kompozicija“ 😀

2 Responses to “Rožytės”

  1. Ignas sako:

    Labai grazios gelytes gaunasi ir ju kompozicija laaabai grazi :) Beje, norejau paklausti ar tas melynas kilimelis (nezinau kaip pavadinti) Lietuvoje pirktas? Nes ir man tokio labai reiketu… :)

  2. astanis sako:

    Aciu, Ignai, uz grazius zodzius, o kilimelis pas Juste pirktas – Spalvu namuose – http://www.spalvunamai.lt/skrebinimas/irankiai/pjaustymo-kilimelis-30x45cm.html

Leave a Reply

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos